Gedeelte klarinet van muzikant Emil Szarkowicz gevonden

Print
Gedeelte klarinet van muzikant Emil Szarkowicz gevonden

Foto: Facebook

Een groot gedeelte van de gestolen klarinet van muzikant Emil Szarkowicz is gevonden aan de rand van de Heerlense wijk Molenberg.

Oud-wethouder Lex Smeets zag maandagochtend een tweekleurig mondstuk van een klarinet op een grasveld liggen en tipte Szarkowicz. De muzikant heeft het gedeelte van zijn instrument inmiddels terug, maar is ontzettend teleurgesteld. "Dankjewel aan die "fijne gasten" die mijn klarinet zo goed hebben behandeld! Mijn klarinet is niet meer...", schrijft hij op Facebook.

Friture
Het instrument werd zaterdagnacht in een Heerlense friture gestolen, toen Szarkowicz na een optreden met Miserabel nog even wilde afsluiten. Met een emotionele oproep ‘Hey, vieze vuile wiekser…” riep hij via sociale media de dief op om zijn geliefde instrument terug te brengen. "Als je een echt mens bent, breng je nu die klarinet van mij terug en zeg je sorry, dat had ik niet moeten doen", zo laat hij op zijn eigen Facebooksite weten.

Lees ook: Emil Szarkowicz in zak en as: klarinet in friture gestolen

Bedankt
De muzikant die mede bekend werd dankzij zijn bijdragen bij de 3J’s en Rowwen Hèze bedankt overigens alle honderden mensen die hem via Facebook, Twitter en via appjes steunden en zijn oproep deelden via diverse mediakanalen.