Nabestaanden dwingen nieuw onderzoek af naar vermeende zelfmoord Eline Melters

Print
Nabestaanden dwingen nieuw onderzoek af naar vermeende zelfmoord Eline Melters

Afbeelding: Peter Schols

Urmond - Het onderzoek naar de dood van Eline Melters in 2009 wordt heropend. Het Openbaar Ministerie moet de rol van haar toenmalige vriend opnieuw onderzoeken.

De rechter-commissaris zal het onderzoek uitvoeren. Het gerechtshof in Den Bosch besloot dat dinsdag in een zogeheten artikel 12-procedure die was aangespannen door de nabestaanden.

Dood gevonden
De toen 23-jarige Eline werd op 8 december 2009 dood en naakt gevonden op een veldje bij de kerk in haar woonplaats Urmond. Volgens haar ouders zou haar vriend met haar dood te maken hebben, maar justitie hield het op zelfmoord.

Erkenning
Advocaat Wendy van Egmond van de nabestaanden is blij met de beslissing van het hof. "Voor de familie betekent het onderzoek erkenning van het gevoel dat de zaak nooit is onderzocht."

Mes
Politie en justitie concludeerden eerder dat Eline in het bijzijn van haar vriend zelfmoord pleegde. Dat ze zichzelf in een staat van psychose tot driemaal toe met een mes in de hartstreek stak. Dat ze daarna haar woning in Urmond uit rende en uiteindelijk dood neerviel op het grasveld bij de Martinuskerk.

Haar familie bleef altijd zeggen dat dat niets was voor Eline. "Ze was al panisch voor een injectie. Zelfmoord met een koksmes? Drie steken tussen de ribben! Dat zou onze Eline toch nóóit doen. Zo wel, dan alleen met een gigantisch lange afscheidsbrief. En psychotisch? Hoe? Waarom? Nooit iets van gemerkt. Daar geloven wij niks van", reageerde de families een jaar na Elines dood in De Limburger.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen