‘Onvoldoende vertrouwen voor aanleg pretpark Nature Wonder World’

Print
‘Onvoldoende vertrouwen voor aanleg pretpark Nature Wonder World’

V.l.n.r.: burgemeester Winants, gedeputeerden Koopmans en Geurts en ondernemer Jean Gelissen. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Brunssum - Het plan voor megapretpark Nature Wonder World komt niet van de grond vanwege een gebrek aan draagvlak in Brunssum.

Dat is de lezing van initiatiefnemer Jean Gelissen en het provinciebestuur.

Persconferentie
Dinsdagavond werd op een persconferentie in het Gouvernement de stekker uit het ambitieuze plan getrokken. Zeven jaar nadat de eerste ideeën werden gepresenteerd is nu duidelijk dat het enorme attractiepark er definitief niet komt.

Vertrouwen
Jean Gelissen, de grote man achter pretpark Toverland, had voor de aanleg van het peperdure pretpark geld nodig van de gemeente en de provincie. In Brunssum ging een kleine meerderheid van de gemeenteraad onlangs na een pittige discussie akkoord met de investering. Toch voelt Gelissen in Brunssum ‘onvoldoende vertrouwen’ om zijn plannen uit te voeren. "Een grootschalig plan als dit heeft niet alleen een financieel fundament nodig; ook het politiek-bestuurlijk fundament bij de gemeente moet optimaal zijn." Het provinciebestuur begrijpt dat de ondernemer tot dat standpunt is gekomen.

Teleurgesteld
Nu het project is mislukt, gaat een investering van 725 miljoen euro aan de regio Parkstad voorbij. Burgemeester Luc Winants van Brunssum reageerde teleurgesteld. Hij baalt vooral van de gemiste 2000 nieuwe banen, die met het park gepaard zouden gaan. "Die werkgelegenheid hebben we nodig. Dat deze prachtkans nu aan ons voorbij gaat, is een hele zware domper."

Gemiste kans
Ook de VVV Zuid-Limburg werd onaangenaam verrast door het nieuws. Directeur Anya Niewierra: "Toen ik het hoorde dacht ik meteen aan een spreuk van de Amerikaanse auteur H. Jackson Brown: ‘Niets is duurder dan een gemiste kans’. Je moet altijd een kans pakken als die voorbij komt, anders krijg je daar later spijt van. Dit wordt een heel dure gemiste kans."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen