Celstraf geëist tegen man voor misbruik stiefdochter

Foto ter illustratie.© iStock

Tegen een 32-jarige man uit Reuver is dinsdag drie jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, geëist vanwege het misbruiken van zijn vroegere stiefdochter.

Peter Heesen

Ook zou Melchior P. zijn ex hebben bedreigd.

Schokkende detailsOfficier van justitie Valenteijn-Engels achtte de beschuldigingen bewezen. P. zou zijn stiefdochter tussen april 2015 en april 2016, toen ze jonger dan twaalf jaar was, meermaals misbruikt hebben in haar toenmalige woonplaats Swalmen. Hij zou zich aan het meisje hebben vergrepen wanneer haar moeder niet in de buurt was. De aanklager baseerde zich op de ‘schokkende details’ in het dossier, die afkomstig waren uit de verklaringen van het meisje zelf.

VrijspraakP. ontkent alles. Zijn advocaat Jules Heemskerk stelde dat er ‘geen objectief bewijs’ is voor het misbruik en de bedreiging. Hij vroeg vrijspraak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal