Omstreden wethouder Brunssum blijft gewoon op zijn post

Print
Omstreden wethouder Brunssum blijft gewoon op zijn post

Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Brunssum - Wethouder Jo Palmen blijft gewoon aan als bestuurder in Brunssum.

De omstreden politicus kreeg woensdagavond laat na een pittige raadsvergadering een motie van wantrouwen aan zijn broek, maar die werd weggestemd. De lokale partijen in de gemeenteraad van Brunssum blijven achter hem staan. 

Integriteit
Palmen kwam recent in opspraak vanwege een integriteitsonderzoek naar zijn persoon. Uit een rapport dat werd opgesteld in opdracht van de gemeente blijkt dat hij een groot risico vormt. Palmen, sinds oktober wethouder, is namelijk al jaren met de gemeente verwikkeld in een juridische strijd over een lap grond.

Ook spreekt tegen hem dat hij als gemeenteraadslid meer dan eens het nieuws haalde met gepeperde uitspraken. Zo schold hij een collega-politicus ooit uit voor 'varkenskop', noemde hij de burgemeester 'achterlijke heinie' en dreigde hij dat hij een VVD-politicus wel eens 'recht wilde kloppen'.

Bullshit
Palmen toonde zich woensdagavond niet onder de indruk van het onderzoek. Hij deed het rapport af als 'onrechtmatige bullshit' en sprak van 'aantasting van zijn privacy'.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →