Politie showt nieuwe wagens en busjes van Mercedes

Print
De politie heeft foto's van de nieuwe politievoertuigen en busjes online gezet. 1250 auto's uit de Mercedes B-klasse gaan de huidige Volkswagen Touran vervangen en in de plaats van de Volkswagen Transporter neemt de politie 475 busjes van Mercedes Vito in gebruik.

"Donderdag worden de handtekeningen gezet onder de contracten voor deze grote order. De politievoertuigen van de noodhulp en de hondenbrigade worden in de komende vier jaar vervangen", aldus Pim Miltenburg, voorzitter van de stuurgroep Aanbesteding Politievoertuigen. "Na een lang en zorgvuldig aanbestedingstraject zijn de prototypes van de politievoertuigen getest en goedgekeurd. Alle auto's kwamen glansrijk door de laatste test."

Instap
Volgens testrijder Marco de Vos is de instap wat makkelijker, doordat de bus wat lager is. "Ook zijn de lendesteunen van de stoelen weggehaald, zodat je ook met portofoon en wapen snel in en uit kunt stappen."

Niet stevig genoeg
In totaal bijna 6500 politievoertuigen worden in gebruik genomen. Behalve de auto's voor noodhulp en de hondenbrigade worden tot en met 2021 ook zogenoemde flexvoertuigen van de mobiele eenheid, motoren, bussen voor arrestantenvervoer en terreinwagens vervangen. 

Vorige week bleek dat aan de nieuwe voertuigen van de ME nog wel wat te verbeteren valt. Zo kan het rooster dat over de voorruit zit vrij gemakkelijk worden losgetrokken en zijn de klapstoelen in de busjes niet stevig genoeg. Voor de kerst wil de politie de gebreken hebben verholpen.

VDL Venlo
Een deel van de bussen is bij VDL Bus Venlo omgebouwd tot politievoertuig. Daar zijn bijvoorbeeld speciale ruiten, een overlegtafel en een cel aan de Mercedessen toegevoegd. Ook zijn er allerlei technische snufjes ingebouwd, zoals een hightechgeluidssysteem.

Lees ook: VDL-bus bouwt Mercedes om tot politieauto

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →