Realityserie Utopia stopt na viereneenhalf jaar

Print
Realityserie Utopia stopt na viereneenhalf jaar

Groepsfoto van de inwoners van Utopia, in aanloop naar de duizendste aflevering van de reality-show. Afbeelding: ANP

Na 1149 afleveringen komt er een einde aan de realityserie Utopia. Het programma van Talpa moet naar eigen zeggen noodgedwongen de poorten sluiten. De inwoners van het complex waar de serie wordt opgenomen zijn vandaag op de hoogte gebracht.

De serie stopt op 1 juni 2018, en zal dan één bewoner kiezen als grote winnaar, meldt producent Talpa. 

Ideale wereld
Op 31 december 2013 ging Utopia onder grote belangstelling van start. Het oorspronkelijke plan was om in één jaar een ideale wereld te creëren op een verlaten terrein bij Laren. Uiteindelijk hebben de inwoners er straks viereneenhalf jaar gewoond.

Huurcontract niet verlengd
De serie stopt omdat het huurcontract met de provincie Noord Holland niet wordt verlengd. Vanaf juni 2018 wordt de loods afgebroken en krijgen de dieren die ook op het complex wonen een ander onderkomen. SBS6 en producent Talpa hebben overwogen om Utopia te verhuizen naar een andere locatie, maar er is voor gekozen om dat niet te doen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →