Kerkrade steekt drie ton in samenwerking met Guido Dieteren

Print
Kerkrade steekt drie ton in samenwerking met Guido Dieteren

Afbeelding: Ermindo Armino

Kerkrade - De gemeente Kerkrade steekt de komende drie jaar drie ton in een samenwerkingsproject met Guido Dieteren.

Violist Dieteren verzorgt de komende drie jaar met zijn orkest jaarlijks een concert op de markt in Kerkrade. Dat is onderdeel van een samenwerking die de gemeente en  de orkestleider aangaan.

Verbinden
Dieteren zal ook kleine concerten verzorgen in zorgcentra en masterclasses geven in de muziekschool. Verder verbindt hij zich als cultureel ambassadeur aan de stad en stelt zijn netwerk ter beschikking stellen voor de programmering en promotie van concerten in de Rodahal. Guido Dieteren verbindt zich hiermee volgens de gemeente op economisch, maatschappelijk en marketinggebied met Kerkrade.

Omroep Max
Vorig jaar verzorgde Guido’s Orchestra al een concert op de Kerkraadse Markt, waarvan ook delen zijn op tv zijn uitgezonden door Omroep Max. Daarna kwam er kritiek van oppositiepartij Ons Kerkrade op de gemeentelijke bijdrage van een ton voor het concert.   

Uitstraling
Volgens de gemeente hebben de concerten van Guido’s Orchestra een grote regionale uitstraling en leveren ze een positieve bijdrage aan de stadsmarketing en evenementen. De gemeente noemt Guido Dieteren een begrip in grote delen van de wereld. Door gebruik te maken van zijn internationale contacten en de universele taal van muziek wil de gemeente wereldwijde verbindingen naar Kerkrade.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →