Jack Vinders voelt zich verraden na ‘coup’ bij PvdA Kerkrade

Print
Jack Vinders voelt zich verraden na ‘coup’ bij PvdA Kerkrade

Jack Vinders Afbeelding: Arnaud Nilwik

Kerkrade - Het Kerkraadse raadslid Jack Vinders voelt zich verraden en bedrogen na een interne coup bij de PvdA.

Tijdens de algemene ledenvergadering van de partij werd Vinders volgens verschillende bronnen op bijzondere wijze van plek twee van de kieslijst gewipt ten faveure van raadslid Andrew van Horssen. 

Nieuwe leden
Volgens enkele PvdA’ers nam Van Horssen, die op plek 7 stond ingepland, bewust een behoorlijk aantal nieuwe leden mee naar de vergadering. Hij werd vervolgens door iemand voorgedragen als tegenkandidaat, accepteerde dat en kreeg dankzij de meegenomen mensen een meerderheid van de stemmen waardoor hij Vinders van zijn plek stootte. 

Dolk
Vinders bevestigt het verhaal en spreekt van een coup: "Het was voor iedereen overduidelijk. Mensen waren geschokt. Als hij een kerel was geweest dan had hij gewoon tegen me gezegd dat hij mijn plekje wilde en waarom. Mij maakt het totaal niet uit op welke plek ik sta, al is het plaats dertig. Maar door deze actie voel ik me verraden en bedrogen. Ik dacht dat we een team waren, maar ik heb een dolk in mijn rug gekregen." Hoewel Vinders getwijfeld heeft om te stoppen, blijft hij toch op de PvdA-lijst staan.

Ongegrond
Van Horssen herkent zich niet in de aantijgingen. "Met een stemverhouding van 33-17 moet ik wel heel veel nieuwe mensen hebben meegenomen. Het is jammer dat deze ongegronde conclusie getrokken wordt. Er is niets onreglementairs gebeurd. Ik had voor plek twee blijkbaar meer draagvlak."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →