Politiek Venlo tegen sociale huur IJsvogelstraat

Print
Politiek Venlo tegen sociale huur IJsvogelstraat

Het terrein in Venlo bestemd voor sociale huurwoningen. Veiligheid en leefbaarheid zijn door het plan van de komst van de woningen in het geding, vinden vier fracties. Afbeelding: Laurens Eggen

Politieke partijen VVD en VenLokaal (coalitie) en Lokale Democraten en SP (oppositie) willen in december een streep zetten door de komst van 34 sociale huurwoningen aan de IJsvogelstraat in Venlo-Zuid.

Volgens de vier fracties zijn de veiligheid en leefbaarheid in de buurt door het plan in het geding.

Bespreken
De partijen vinden dat woningcorporatie Woonwenz het project eerst beter moet bespreken met omwonenden en behalve voor sociale huur ook moeten kiezen voor huur- en koophuizen in de vrije sector.

Verzet
Recent ontstond verzet in de wijk: omwonenden willen niet dat er door het plan groen verdwijnt. Woonwenz wil aan de IJsvogelstraat bouwen omdat eerder sociale huurwoningen aan de Stadhouderskade in Blerick door de gemeenteraad werden geblokkeerd.

Irritatie
De huidige opstelling van de politiek leidt volgens Woonwenz tot 'onbegrip en irritatie'. Volgens directeur-bestuurder Frank van Engelen heeft de politiek de juiste feiten niet paraat. Hij wil de komende weken met de politiek in gesprek en wil ze overtuigen het plan niet te blokkeren. "Er is overleg geweest met de buurt. Overal waar wij investeren gaat de leefbaarheid vooruit. Als dit plan niet doorgaat kost het veel tijd voor we een alternatief hebben.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →