Kritiek op ‘excuus’ voor geflopt pretparkplan

Print
Kritiek op ‘excuus’ voor geflopt pretparkplan

Afbeelding: MGL

Brunssum - GroenLinks en Partij voor de Dieren in Provinciale Staten hebben stevige kritiek op de gang van zaken rondom Nature Wonder World (NWW). Dat blijkt uit schriftelijke vragen die ze donderdag aan het provinciebestuur hebben gesteld.

Eerder deze week maakten ondernemer Jean Gelissen, de provincie en de burgemeester van Brunssum bekend dat het pretpark er nooit zal komen.

Draagvlak
Er is in de gemeenteraad van Brunssum niet genoeg draagvlak. Daarom is het plan volgens Gelissen niet uit te voeren. De provincie en de burgemeester onderschrijven dat.

Lees ook: ‘Onvoldoende vertrouwen voor aanleg pretpark Nature Wonder World’

Excuus
De twee partijen in Provinciale Staten zijn verbaasd dat dit als hoofdreden wordt genoemd. "Volgens ons lijkt dit op gemanoeuvreer in de marge om een excuus te hebben", schrijft Statenlid Andy Rossel (GroenLinks). "Ook verwondert het onze fracties dat het college zich zo schaart achter de mening van ondernemer Gelissen en afgeeft op het bestuur in Brunssum. Het lijkt erop dat de relatie met de ondernemer het college liever is dan de relatie met de gemeente."

Financiering
Ze willen meer informatie over het bedrijfsplan dat Gelissen eerder deze maand heeft gepresenteerd. In dit document waar geheimhouding op rust, staat onder meer hoe het pretpark - met een prijskaartje van 750 miljoen euro - zou moeten worden gefinancierd. Volgens de ondernemer en het provinciebestuur was dit zo goed als rond.

GroenLinks en Partij van de Dieren vinden dat ze moeten kunnen controleren of 'hetgeen naar buiten is gebracht ook de hele waarheid is'.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →