Eindelijk lichtpuntjes bij door blessureleed geplaagd MVV

Print
Eindelijk lichtpuntjes bij door blessureleed geplaagd MVV

MVV-trainer Ron Elsen. Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Nu de donkere en grauwe dagen zich aandienen, zijn er bij MVV eindelijk weer wat lichtpuntjes te ontwaren.

De lappenmand van de door blessures geplaagde ploeg lijkt weer iets leger te raken.

Mmae
Samy Mmaee ging bijna een maand geleden nog zwaar door zijn enkel tijdens een training en schreeuwde het uit van de pijn. Nu staat de Belgische centrale verdediger aan de vooravond van zijn rentree. Mmaee trainde de hele week mee met de selectie van coach Ron Elsen en zal vrijdagavond tegen Jong Ajax (aftrap 20:00 uur) hoogstwaarschijnlijk gewoon weer in de basis staan. Hij heeft bij Standard Luik - de Belgische club waar MVV hem van huurt - gewerkt aan zijn herstel. En daar is hij wonderbaarlijk snel klaargestoomd.

Martina
En er gloort meer hoop voor de MVV-fans; naast Mmaee is ook Shermar Martina fit genoeg om te spelen. Afgelopen maandag kwam hij één helft in actie en vorige week vrijdag viel hij kort voor de wedstrijd tegen Helmond Sport uit met een blessure.

De rentree van beide spelers betekent een impuls voor de door blessures geplaagde defensie van de Maastrichtenaren. Zo kan Joeri Schroijen nu weer ‘gewoon’ als linkervleugelspeler worden ingezet. De afgelopen periode speelde hij noodgedwongen als linksback.

Ogunjimi
Tenslotte is er nóg een lichtpuntje bij MVV: ook Marvin Ogunjimi meldde zich weer op de training. De Belg, die  al twee maanden uit de roulatie is,  heeft de looptraining hervat. Het zal nog wat tijd vergen om volledig te herstellen, maar ook voor de spits is er licht aan het einde van de tunnel.

Kostons
En over spitsen gesproken: tijdens de laatste training voor de wedstrijd van vrijdagavond experimenteerde Elsen met Koen Kostons in de punt van de aanval. “Koen kan goed in de spits spelen”, liet de coach na de training weten. “Ik heb wel aan de spelers gezegd dat ze daar geen conclusies aan moeten verbinden.” 

Vermoedelijke opstelling MVV:
Verrips, Ciranni, Mmaee, Pereira, Shermar Martina, Okita, Loshaj, Thuys, Nys, Schroijen, Kostons.