Sibelco ontgoocheld door besluit Heerlen

Print
Sibelco ontgoocheld door besluit Heerlen

Afbeelding: De Limburger

De Heerlense afwijzing van het afwerkingsplan voor de groeve van Sibelco heeft het bedrijf ’zeer verrast en zwaar ontgoocheld.’’ Dat laat een woordvoerder namens directielid Mark Stulens weten.

Volgens Sibelco heeft de gemeenteraad het plan afgewezen op onjuiste en onvolledige gronden.

Steenberg
"Ook heeft de raad geen rekening gehouden met een onafhankelijk onderzoek waaruit blijkt dat de steenberg Oranje Nassau IV goed verplaatst kan worden. Met het oog op de toekomstige werkgelegenheid komt het raadsbesluit hard aan bij de tientallen medewerkers die nu werkzaam zijn bij de Sibelco-groeve in Heerlen en bij toeleveranciers", laat Sibelco in een verklaring weten.  

Onvoldoende oog
Volgen het Belgische bedrijf heeft Heerlen "onvoldoende oog gehad voor de grote maatschappelijke meerwaarde en de toeristische mogelijkheden van het volledig uitgewerkt Plan van Transformatie."

Sibelco wil samen met de partners naar een oplossing te zoeken,  waarbij zoveel mogelijk recht wordt gedaan aan eerdere afspraken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →