Duitse weduwe doneert per ongeluk goudschat aan bejaardentehuis

Print
Duitse weduwe doneert per ongeluk goudschat aan bejaardentehuis

Foto ter illustratie Afbeelding: AD

Een weduwe uit Mönchengladbach heeft per ongeluk een goudschat weggeven, zo meldt de Rheinische Post. Ze doneerde een doos aan een bejaardentehuis, waarin 109 gouden munten verstopt bleken te zijn.

De 78-jarige vrouw wilde een kartonnen doos doneren met daarin speciale voeding, die haar man voor zijn dood at op doktersadvies. Nadat de weduwe de doos had afgeleverd, werd deze door een medewerkster geopend. Ze vond tussen de etenswaar een plastic doosje. Daarin bleken 109 gouden munten te zitten. 

"Ik was perplex", zo vertelt de medewerkster aan RP Online. Nadat ze wat onderzoek had gedaan op het internet, kwam ze erachter dat het ging om zogenoemde 'Krügerrand'-munten, waarop de Zuid-Afrikaanse springbok op afgebeeld is. De totale waarde van de munten zou op zo'n honderdduizend euro liggen.

Speurtocht
In eerste instantie vertrouwde de medewerkster het eigenlijk niet. Daarom lichtte ze de politie in. De agenten probeerden de vrouw, van wie weinig bekend was, op te speuren. 

Er was alleen maar bekend dat de vrouw er 'goed verzorgd uit zag' en in een zilveren auto reed. Maar na een tijdje ontdekten de agenten dat er gewoon een adres vermeld stond op de verpakking van het etenswaar. 

Enorm verrast
Ze zochten de rechtmatige eigenaresse op en gaven haar de verzameling munten. Ze was volgens de agenten enorm verrast. De weduwe wist weliswaar dat haar echtgenoot munten spaarde, maar kende de waarde van de munten niet en wist ook niet waar hij ze bewaarde. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →