Plan voor feestkermis op oude Floriadeterrein

Print
Plan voor feestkermis op oude Floriadeterrein

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Tegelen - Frank Vale probeert de feestkermis ter ere van Venlo 675 jaar stad te organiseren op het oude Floriadeterrein. De kermisexploitant, eveneens organisator van de najaarskermis in Venlo, wil voor het eind van dit jaar beslissen of het evenement doorgaat.

Afgelopen zomer werd nog gemeld dat een feestkermis hoogst onzeker is omdat de gemeente Venlo geen financiële steun kan verlenen.

Goedkoper
"Maar over het oude Floriadeterrein was toen nog niet nagedacht", zegt Vale. "Daar is de organisatie van een kermis een stuk goedkoper dan bij het kazerneterrein of in het Julianapark. Daar moeten rijplaten gelegd worden en zijn geen looppaden. Ook is plaatsing van stroomaggregaten nodig. Op het oude Floriadeterrein hoeft dat niet en kan een kermis daarom goedkoper georganiseerd worden."

Meebetalen
Volgens Vale zijn exploitanten van grote kermisattracties uit Duitsland bereid in juni naar Venlo te komen. Die willen volgens hem daarna doortrekken naar Düsseldorf. De gemeente Venlo laat weten het plan van Vale af te wachten. "Als dat goed is, staan we er positief tegenover. Wel is het nog steeds zo dat we niet mee kunnen betalen en het echt van de ondernemers zelf zal moeten komen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Klagen
Vale liet eind oktober weten dat hij met zijn najaarskermis wilde vertrekken uit het centrum van Venlo vanwege klagende ondernemers. Na een overleg met de gemeente is hij toch bereid terug te keren in het centrum. "De gemeente wil optreden als gesprekspartner tussen ons en de horeca. Daar heb ik vertrouwen in", aldus Vale.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →