Boels-Dolmans verlengt tot Tokio 2020

© EPA

De wielerploeg Boels-Dolmans blijft nog zeker tot en met 2020 in het vrouwenpeloton. De twee Limburgse hoofdsponsors hebben het contract, dat tot eind volgend jaar liep, opengebroken en met twee jaar verlengd.

Robin van der Kloor

De ploeg, waar onder meer Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Lizzie Deignan bij rijden, maakt dat vandaag bekend. "We zijn blij dat we nu tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio zekerheid hebben", aldus teameigenaar Erwin Janssen.

KampioenenDe ploeg, waarvan oud-prof Danny Stam ploegleider is, werd in 2010 opgericht. Met Van der Breggen en Blaak heeft Boels-Dolmans zowel de Olympisch kampioen als de wereldkampioen in de gelederen. Ook de wereldkampioenen van 2016 (Amalie Didriksen) en 2015 (Deignan) rijden bij dit team.

Honger"Onze honger is nog altijd niet gestild. Met de oprichting van wielerploegen voor vrouwen door bestaande mannenteams, zoals Sunweb en nu ook Movistar doen, zal de concurrentie alleen maar toenemen. Wij zijn niet gelieerd aan een mannenploeg en zullen er alles aan doen om onze positie als beste team ter wereld te behouden."