Wens gaat in vervulling: Pearl Jam naar Pinkpop 2018

Het optreden van Pearl Jam op Pinkpop 1992 werd legendarisch door de sprong van frontman Eddie Vedder in het publiek.

Het optreden van Pearl Jam op Pinkpop 1992 werd legendarisch door de sprong van frontman Eddie Vedder in het publiek.© YouTube

Zanger Eddie Vedder van Pearl Jam

Zanger Eddie Vedder van Pearl Jam© EPA

thumbnail: Het optreden van Pearl Jam op Pinkpop 1992 werd legendarisch door de sprong van frontman Eddie Vedder in het publiek.
thumbnail: Zanger Eddie Vedder van Pearl Jam

Pearl Jam komt als derde hoofdact naar Pinkpop.

Redactie

Daarmee gaat de lang gekoesterde wens van Jan Smeets en veel fans van de Amerikaanse rockband in vervulling.De groep van Eddie Vedder sluit de eerste dag van het festival – vrijdag 15 juni – af. Pearl Jam stond voor het laatst op Pinkpop in 2000. Eerder werd al bekend dat Foo Fighters (zaterdag) en Bruno Mars (zondag) naar Landgraaf komen.

Beelden van het optreden van Pearl Jam op Pinkpop in 1992 gingen de hele wereld. Frontman Vedder beklom een camerakraan en dook vanaf enkele meters hoogte de mensenmassa in.

Ziggo DomeOp 12 juni 2018 geeft Pearl Jam ook een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Die show vormt de kick-off van de zomertoer van de band door Europa. Tijdens deze toer speelt Pearl Jam voor het eerst sinds 1996 weer in Rome, en kent de band zijn debuut in Padova, Italië en het Poolse Krakau. Ook speelt Pearl Jam op Rock Werchter.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!