Sunday Oliseh verkoos coachfunctie Fortuna boven Ajax

Sunday Oliseh: "Iets zei me dat ik het niet moest doen."

Sunday Oliseh: "Iets zei me dat ik het niet moest doen."© AD/Koen Verheijden

Sunday Oliseh maakt furore in het trainersvak bij Fortuna Sittard, waarmee hij momenteel koploper NEC in de Jupiler League in de nek hijgt. Toch scheelde het niet veel of de oud-Ajacied had in de jeugd van de Amsterdammers gewerkt.

AD/Tim Reedijk

"Iets zei me dat ik dit niet wilde doen", zegt de 43-jarige Nigeriaan in een groot interview met AD Sportwereld dat morgen verschijnt.

Zelf belde"Vlak voordat ik naar Fortuna kwam, sprak ik met Ajax. Echt, ik hou van Amsterdam, maar iets zei me dat ik het niet moest doen", vertelt Oliseh, die even later zélf naar Sittard belde. Hij behoedde de club voor degradatie en staat dit seizoen op een knappe tweede plek, op vier punten van NEC. "Als ik het in Amsterdam zo goed had gedaan als hier, had het anders geweest. Iedereen weet dat Ajax goede spelers heeft. Als ik dit kan omdraaien, twijfelt niemand meer aan mijn kwaliteiten als trainer."Grote rolToch speelt de Amsterdamse club een grote rol in de loopbaan van Oliseh als trainer. "Bij Ajax besloot dat ik trainer wilde worden. Ik hield van de filosofie, het gevoel dat je ergens naartoe werkt. Voordat ik als speler bij Ajax kwam, boekte ik vooral veel progressie door mijn talent. Bij clubs draaide het alleen maar om leveren, leveren, leveren. Bij Ajax werd je in een team gezet en groeide je door coaching."ZoonDe Nigeriaan liep al even rond bij de jeugd van Ajax in de tijd dat hij zijn trainerslicentie behaalde. In die tijd was Frank de Boer nog trainer en Danny Blind assistent. "Mijn ex-collega's, ja. Ze behandelden me als een zoon aan huis. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Ajax, dat kan ik niet beschrijven. Samen met mijn periode bij FC Köln was ik in Amsterdam op mijn best als voetballer."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee