Organisator Preuvenemint doneert ton voor zwembad Maastrichtse zorgorganisatie

Het verouderde zwembad voor zorginstelling Maasveld dat zal verdwijnen en plaats zal maken voor het nieuwe zwembad, waar stichting Droom van Daniëlle zich voor inzet.

Het verouderde zwembad voor zorginstelling Maasveld dat zal verdwijnen en plaats zal maken voor het nieuwe zwembad, waar stichting Droom van Daniëlle zich voor inzet.© Harry Heuts

‘t Struyskommitee, organisator van ‘t Preuvenemint, heeft vrijdagmorgen een bedrag van 100.000 euro geschonken aan de Droom van Daniëlle, de stichting die ijvert voor een nieuw zwembad voor Maasveld, een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten in Maastricht.

Ronald Colee

Het is de grootste gift aan één partij in de historie van ‘t Struyskommitee, de organisator van het grootse en oudste culinaire openluchtfestijn van Nederland. Met de gift is het nu zeker dat het zwembad er gaat komen. Van de 470 duizend euro die er in totaal nodig is, is er nu rond de 350 duizend euro binnengehaald. Naar verwachting wordt eind 2018 het nieuwe zwembad in gebruik genomen, bedoeld voor de 338 bewoners van de zorginstelling. Aanvankelijk waren er alleen financiële middelen voor een klein therapiebad.RecordbedragDe Droom van Daniëlle is een van de 27 partijen die een donatie ontvangen van 't Struyskommitee. In totaal doneert de organisatie van het culinaire festijn 152 duizend euro, waarvan dus de resterende 52 duizend werd verdeeld onder de andere 26 partijen. Dat totaalbedrag is de een-na-grootste die de organisatie ooit heeft geschonken.HoofddoelEerder werd tijdens de zogenaamde Preuvenemeet bekendgemaakt dat De Droom van Daniëlle in 2017 tot hoofddoel is gekozen van de goede doelen die het Preuvenement elk jaar ondersteunt.

DroomDaniëlle, een vrouw met ernstige meervoudige beperkingen die al sinds haar zesde in de instelling woonde, werd het gezicht van de campagne voor het nieuwe zwembad. Ze overleed begin januari op 25-jarige leeftijd. Haar droom was een groot nieuw zwembad, aangezien het huidige gedateerde zwembad verdwijnt. Zorgorganisatie Maasveld wist zich eerder in de inzamelingsactie al gesteund door een donaties van diverse stichtingen en bedrijven en werd er onder andere een benefietconcert georganiseerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee