Oogartsen: verbied al het consumentenvuurwerk

© ANP

Oogartsen vinden de aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) om vuurpijlen en knalvuurwerk te verbieden niet ver genoeg gaan. Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, de beroepsvereniging van oogartsen, wil zo snel mogelijk een algeheel verbod op consumentenvuurwerk.

ANP

"Er vallen juist ook veel slachtoffers met siervuurwerk. Nederland is Europees kampioen vuurwerkletsel", reageert oogarts Tjeerd de Faber van het Oogheelkundig Gezelschap. "Ondanks alle waarschuwingen en veiligheidsmaatregelen vallen er iedere jaarwisseling weer veel onnodige slachtoffers".

BlindHet afgelopen jaar raakten negentien mensen door vuurwerkongelukken blind aan een oog. "Vuurwerk in handen van de consument is te risicovol en vormt een gevaar voor de samenleving", zegt De Faber die als oogarts in het Rotterdamse Oogziekenhuis werkt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee