Petitie tegen nieuwe vergunning voor Awacs-basis

De Awacsbasis in Geilenkirchen bij Schinveld.

De Awacsbasis in Geilenkirchen bij Schinveld.© De Limburger/Ermindo Armino

Stop Awacs en GroenFront dienen een petitie in tegen de nieuwe vergunning voor de Awacs-basis in Geilenkirchen.

Geert-Jan Claessens

De Tweede Kamer krijgt binnenkort een voorstel om de zogenaamde Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) goed te keuren, die op 1 januari ingaat en de werking van de basis regelt.

Halt toeroepenDe twee protestgroepen willen dat de kamer de overlast een halt toeroept. Ze wijzen erop dat de Navo-verkenningsvluchten veel lawaai en vervuiling opleveren. Daarnaast dringt Defensie al langer aan op bomenkap om meer ruimte te maken voor de vluchten.

'Onaanvaardbaar'Stop Awacs en GroenFront wonnen eerder verschillende zaken tegen de basis voor de Raad van State, maar desondanks is de overlast volgens hen niet of nauwelijks verminderd. Ze roepen omwonenden op de petitie te tekenen om zo duidelijk te make dat de overlast onaanvaardbaar is.Ze willen de petitie dinsdag 12 december aanbieden aan de Eerste en Tweede Kamer. Tot die dag kunnen burgers de oproep ondertekenen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee