Moordzaak-Sven Prins: nieuwe getuigenis strookt niet met verhaal van verdachte

© Opsporing Verzocht

De verklaring van de nieuwe getuige in de zaak-Sven Prins komt niet overeen met de woorden van de verdachte.

Redactie

Dat blijkt uit het verhoor dat vrijdagmiddag met de getuige achter gesloten deuren is gevoerd. Wel bevestigt de gedetineerde dat hij met verdachte Xionel B. heeft gesproken.AfwijzingDe Advocaat van B. verzocht de rechtbank om een andere gedetineerde te horen die een deel van het gesprek zou heben opgevangen. Dat verzoek heeft de rechtbank afgewezen.NippertjeDe nieuwe getuige diende zich op het laatste moment aan. Vlak voordat het Openbaar Ministerie (OM) gaat komen met de eisen in de strafzaak rondom de moord op Prins.

Liquidatie Prins werd twee jaar geleden in Brunssum op straat geliquideerd na een wilde achtervolging. Drie verdachten, Xionel B, Sergio K. en Jurandy T., staan vrijdag voor de rechter vanwege betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij.Undercoveragent Het duurde niet lang voordat Justitie het drietal in beeld had. Een undercoveractie leidde uiteindelijk tot de arrestatie van het trio. De infiltrant zelf werd deze zomer ook gehoord.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal