Eerbetoon aan overleden Chriet Titulaer op televisie

Chriet Titulaer bij het 'Huis van de Toekomst'.

Chriet Titulaer bij het 'Huis van de Toekomst'. © ANP/Jacques Klok

Meerdere bekende Nederlanders onder wie astronaut André Kuipers en komiek André van Duin brengen binnenkort op televisie een ode aan de dit jaar overleden Chriet Titulaer.

Redactie

In het programma 'De Wondere Wereld van Chriet Titulaer' blikken presentatoren Diederik Jekel en Lieven Scheire terug op erschillende technologische ontwikkelingen die de futuroloog door de jaren heen heeft besproken.

StemmenOp de website van AVROTROS kunnen kijkers vanaf vrijdag stemmen op hun favoriete ‘Chriet-fragment’. De fragmenten met de meeste stemmen komen terug in de speciale uitzending op woensdag 27 december.

HistorischDe van oorsprong uit Hout-Blerick afkomstige wetenschapper overleed afgelopen april op 73 jarige leeftijd. Tussen 1969 en 1990 was hij veel op televisie te zien. Hij begon zijn televisiecarrière als presentator en commentator van historische gebeurtenissen als de maanlanding in 1969 en de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981.

In de jaren tachtig werd hij 'wereldberoemd in Nederland' met zijn wetenschappelijke programma TROS Wondere Wereld. Ook was hij medeoprichter van projecten als het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst.

Lees ook: De toekomst staat even stil door overlijden Titulaer

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee