Valkenburg beste kerststad van Europa

© Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

thumbnail:
thumbnail:

Heel 2018 mag Valkenburg aan de Geul zich European City of Christmas noemen. De Europese prijs wordt op 20 december uitgereikt in Madrid.

Wiel Beijer

Vrijdag maakte de jury bekend dat Valkenburg aan de Geul in de categorie ‘gemeenten tot 100.000 inwoners’ gekozen is tot beste kerststad van Europa.

Op de kaartMet deze award staat Valkenburg definitief op de Europese kaart van kerststeden. De jury stond onder leiding van voormalig voorzitter van het Europees Parlement José Maria Gil Robles.

'Kroon op inzet'De prijs wordt in Madrid in ontvangst genomen door een vertegenwoordiging van de Stichting Kerststad Valkenburg, de VVV Zuid-Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul. ”Deze award is de kroon op de jarenlange inzet van velen om van Valkenburg een veelzijdige, unieke, gezellige, gastvrije en veilige kerststad te maken”, reageren de verheugde partners.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee