Valkenburg beste kerststad van Europa

Print

Afbeelding: Kerststad Valkenburg

Valkenburg / Walem - Heel 2018 mag Valkenburg aan de Geul zich European City of Christmas noemen. De Europese prijs wordt op 20 december uitgereikt in Madrid.

Vrijdag maakte de jury bekend dat Valkenburg aan de Geul in de categorie ‘gemeenten tot 100.000 inwoners’ gekozen is tot beste kerststad van Europa.

Op de kaart
Met deze award staat Valkenburg definitief op de Europese kaart van kerststeden. De jury stond onder leiding van voormalig voorzitter van het Europees Parlement José Maria Gil Robles.

'Kroon op inzet'
De prijs wordt in Madrid in ontvangst genomen door een vertegenwoordiging van de Stichting Kerststad Valkenburg, de VVV Zuid-Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul. ”Deze award is de kroon op de jarenlange inzet van velen om van Valkenburg een veelzijdige, unieke, gezellige, gastvrije en veilige kerststad te maken”, reageren de verheugde partners.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen