IJzeren Man Volksloop in Weert houdt op na 37 jaar

Sjraar Heussen met een deel van zijn prijzen.

Sjraar Heussen met een deel van zijn prijzen.© Sjraar Heussen

Na 37 jaar houdt zondag de IJzeren Man Volksloop in Weert op te bestaan. Sjraar Heussen (79) heeft er nog geen tien gemist. Voor hem is de Volksloop het beste medicijn.

Pieternel Kellenaers

De Volksloop, elke eerste zondag van de maand in natuurgebied de IJzeren Man, is al sinds 1980 een begrip in Weert en omstreken. Deelnemers lopen maximaal vijf keer een parcours van 3,5 kilometer en voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een parcours van 1,2 en 2,4 kilometer.KelderenMaar de laatste jaren keldert het aantal deelnemers gestaag. Heussen blijft de Volksloop al jaren trouw, zondag loopt hij voor de 443e keer mee en het spijt hem dan ook dat het evenement ophoudt te bestaan. "Het rennen werkt als een soort hersenspoeling. Je maakt de kop leeg. Maar het mooiste is het samenzijn met de andere lopers na afloop. De gezelligheid en waardering die je van de mensen krijgt."

Zo snelHoewel het lopen niet zo snel meer gaat (van 15 naar 32 minuten voor de 3,5 kilometer), is Heussen niet van plan ermee op te houden na zondag. "Het is een heel raar gevoel dat er straks geen Volkslopen meer zijn maar ik blijf elke eerste zondag van de maand dat rondje rennen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee