Eis: vijf maanden cel voor inrijden op agenten

© iStock

Vijf maanden cel en een jaar rijverbod. Die straf eiste justitie vrijdag tegen Jimmy N., een Ier die ruim twee jaar geleden na een dollemansrit door Heerlen in dreigde te rijden op agenten.

Redactie

De man had gedronken en drugs gebruikt en ging er op 1 augustus 2015 vandoor toen agenten hem willen controleren. Tijdens een wilde rit door Heerlen reed Jimmy diverse malen door rood, nam rotondes verkeerdom en reed tegen de richting in.Op de Euregioweg wilde een patrouille hem stoppen door de politiewagen dwars op de weg te zetten. Maar omdat de Ier niet remde zetten de agenten hun auto op het laatste moment opzij. Uiteindelijk werd de 47-jarige verslaafde zwerver van de weg geduwd en belandde hij op een rotonde, waarna hij opnieuw weg wilde rijde, tegen een politiewagen die dwars voor hem stond.SchadevergoedingVolgens Justitie is poging tot doodslag of toebrengen van zwaar letsel niet bewezen, maar bedreiging wel. De rechter eiste vier maanden cel voor het dreigen op agenten in te rijden plus één maand voor de verkeersovertredingen. Voor twee agenten eist justitie 350 euro schadevergoeding, bijna 200 minder dan ze hadden gevraagd. Ze zeiden nog vaak last te hebben van het incident.De verdachte was niet bij de rechtszaak aanwezig en bleek voor Justitie onvindbaar. Hij verklaarde last te hebben van stemmen in zijn hoofd en medicijnen te gebruikte. Hij werkte niet mee aan onderzoek of behandeling.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee