Dit zijn de acht poules van het WK voetbal in Rusland

© EPA

Het Russische voetbalelftal speelt donderdag 14 juni de openingswedstrijd van het WK tegen Saudi-Arabië. Het gastland van de mondiale eindronde ontvangt de Saudi's, die zich onder de inmiddels vertrokken bondscoach Bert van Marwijk wisten te plaatsen voor het WK, in het Loezjniki-stadion van Moskou.

Redactie

Rusland was als gastland van het WK automatisch ingedeeld in groep A en kreeg daarin vrijdag bij de loting in het Kremlin verder gezelschap van Egypte en Uruguay.Portugal-SpanjeDe loting leverde ook een confrontatie op tussen Europees kampioen Portugal en Spanje. De twee Zuid-Europese landen treffen elkaar direct tijdens de eerste speelronde in groep B, op vrijdag 15 juni in Sotsji.België werd in groep G gekoppeld aan Engeland. De 'Rode Duivels' spelen de laatste groepswedstrijd tegen de Engelsen. Wereldkampioen Duitsland opent het WK tegen Mexico.

De complete loting:Groep A: Rusland, Saudi-Arabië, Egypte en Uruguay.Groep B: Portugal, Spanje, Marokko en Iran.Groep C: Frankrijk, Australië, Peru en Denemarken.Groep D: Argentinië, IJsland, Kroatië en Nigeria.Groep E: Brazilië, Zwitserland, Costa Rica en Servië.Groep F: Duitsland, Mexico, Zweden en Zuid-Korea.Groep G: België, Panama, Tunesië en Engeland.Groep H: Polen, Senegal, Colombia en Japan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee