VVV-coach Steijn verwacht zware wedstrijd tegen AZ

© Ermindo Armino

Maurice Steijn trof in zijn periode als trainer van VVV AZ officieel één keer als tegenstander. Dat was op 23 september 2015 toen de Venlonaren met 6-1 onderuit gingen tijdens de tweede ronde van de KNVB-beker. Zondag komen de Alkmaarders op bezoek in stadion De Koel (12.30 uur).

Qasim Hakim

Van de spelers die op deze inktzwarte woensdagavond destijds in actie kwamen zijn alleen Jerold Promes, Johnatan Opoku, Vito van Crooij en Ralf Seuntjens over. Het enige doelpunt kwam op naam van Vito van Crooij.

WeerzienVoor Maurice Steijn was er toen voor het eerst een weerzien met John van Brom, de man die hij assisteerde in het seizoen (2010-2011) dat ADO Den Haag de play-offs voor Europees voetbal won. "Die wedstrijd tegen AZ is al weer drie jaar geleden", zegt Steijn met een toon die benadrukt dat hij deze wedstrijd weer snel weer vergeten.

"In competitieverband is het de eerste keer dat ik tegenover John sta. AZ heeft echt een heel goede ploeg. Het wordt een ontzettend zware wedstrijd", denkt Steijn die zegt niet te willen kiezen voor de ultradefensieve tactiek die hij tegen Feyenoord hanteerde. "Nee, we gaan hetzelfde spelen als tegen Willem II. Buiten het resultaat hebben we het die avond gewoon goed gedaan."

Terug in selectieMink Peeters en Tarik Tissoudali maken na hun disciplinaire schorsing weer deel uit van de selectie. Danny Post is de enige speler die geblesseerd is en zal naar verwachting pas na de winterstop weer in actie komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee