Streep door ambitieus woningbouwplan in ’t Ven

Print
Streep door ambitieus woningbouwplan in ’t Ven

Afbeelding: Istock

Tegelen - Er kan een streep door het bouwplan voor 154 woningen in ’t Ven. De intentieovereenkomst tussen de gemeente Venlo en initiatiefnemer Stichting Het Venster verliep vrijdag.

Aan het verstrijken van de overeenkomst gaat een conflict tussen de gemeente Venlo en Het Venster vooraf. De initiatiefnemer maakte afgelopen zomer immers zelf bezwaar tegen de plannen.

Haalbaarheid
Voor Het Venster bracht de bouw van maximaal 154 de financiële haalbaarheid van het plan in gevaar. Het Venster wilde gaan voor een plan met 'ten minste' 154 woningen. Iets waarover in 2015 met de gemeente overeenstemming was, maar in 2016 werd aangepast.

"Achter het verzoek om ‘enkel’ een kleine tekstuele aanpassing door te voeren schuilt de wens om tot een geheel nieuw plan te komen", schrijft de gemeente in een brief aan de stichting. En meer woningen in ’t Ven bouwen is voor Venlo 'volstrekt onacceptabel'. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen