Streep door ambitieus woningbouwplan in ’t Ven

© Istock

Er kan een streep door het bouwplan voor 154 woningen in ’t Ven. De intentieovereenkomst tussen de gemeente Venlo en initiatiefnemer Stichting Het Venster verliep vrijdag.

Harry Lücker

Aan het verstrijken van de overeenkomst gaat een conflict tussen de gemeente Venlo en Het Venster vooraf. De initiatiefnemer maakte afgelopen zomer immers zelf bezwaar tegen de plannen.HaalbaarheidVoor Het Venster bracht de bouw van maximaal 154 de financiële haalbaarheid van het plan in gevaar. Het Venster wilde gaan voor een plan met 'ten minste' 154 woningen. Iets waarover in 2015 met de gemeente overeenstemming was, maar in 2016 werd aangepast.

"Achter het verzoek om ‘enkel’ een kleine tekstuele aanpassing door te voeren schuilt de wens om tot een geheel nieuw plan te komen", schrijft de gemeente in een brief aan de stichting. En meer woningen in ’t Ven bouwen is voor Venlo 'volstrekt onacceptabel'.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal