Streep door ambitieus woningbouwplan in ’t Ven

Print
Streep door ambitieus woningbouwplan in ’t Ven

Afbeelding: Istock

Tegelen - Er kan een streep door het bouwplan voor 154 woningen in ’t Ven. De intentieovereenkomst tussen de gemeente Venlo en initiatiefnemer Stichting Het Venster verliep vrijdag.

Aan het verstrijken van de overeenkomst gaat een conflict tussen de gemeente Venlo en Het Venster vooraf. De initiatiefnemer maakte afgelopen zomer immers zelf bezwaar tegen de plannen.

Haalbaarheid
Voor Het Venster bracht de bouw van maximaal 154 de financiële haalbaarheid van het plan in gevaar. Het Venster wilde gaan voor een plan met 'ten minste' 154 woningen. Iets waarover in 2015 met de gemeente overeenstemming was, maar in 2016 werd aangepast.

"Achter het verzoek om ‘enkel’ een kleine tekstuele aanpassing door te voeren schuilt de wens om tot een geheel nieuw plan te komen", schrijft de gemeente in een brief aan de stichting. En meer woningen in ’t Ven bouwen is voor Venlo 'volstrekt onacceptabel'. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen