Götz ontbreekt in basis Roda tegen Heerenveen

© ANP Pro Shots

Ashton Götz ontbreekt in het elftal van Roda JC, dat zondag (14.30 uur) in eigen huis de confrontatie wacht met Heerenveen. De Duitse rechtsback heeft last van zijn buikspieren en is niet inzetbaar.

Roel Wiche

Coach Robert Molenaar wil nog niet zeggen wie zijn vervanger wordt. Henk Dijkhuizen is zijn logische stand-in, al komt ook Frederic Ananou in aanmerking. De Duitse verdediger speelt in de basis van het nationale jeugdteam, maar zit in Kerkrade al weken op de bank.

Harde woordenMolenaar erkent dat er ‘harde woorden’ zijn gevallen in de kleedkamer na de 5-1 nederlaag bij Ajax. Na een goede eerste helft lieten een aantal spelers in een moeilijke tweede helft het hoofd hangen. "Het was emotioneel. Ik heb wat gezegd, maar het zijn grotendeels de spelers die onderling in discussie gingen. Dat deed me goed. Er is leven in de brouwerij."

Heerenveen is een pittige tegenstander, beseft de coach. "Ze hebben vaardige spelers en spelen gestructureerd. Een team dat min of meer te vergelijken is met AZ." Jorn Vancamp is snel hersteld van zijn achillespeesblessure. De Belgische aanvaller zit bij de selectie.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Dijkhuizen/Ananou, Kum, Auassar, Vansteenkiste, El Makrini, Ndenge, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Engels.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee