MVV krijgt in eigen huis pak slaag van Jong Ajax

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

MVV heeft vrijdagavond voetballes gekregen van Jong Ajax. In De Geusselt werd het 0-4 voor de Amsterdammers.

Emil Visser

De wedstrijd begon al typerend. Jong Ajax was minutenlang aan de bal. Daarmee leek de toon gezet. Al was het MVV dat de eerste mogelijkheid kreeg in het duel.

LobjeIn de twaalfde minuut kreeg Pieter Nys een cadeautje van doelman Norbert Alblas. Nys schatte de kans echter niet op waarde. Hij probeerde de doelman met een lobje te verschalken, maar deze ging ruim over het doel, terwijl een gewoon schot op doel waarschijnlijk effectiever was geweest.

Na een kwartier spelen kwam de eerste goede voorzet vanaf de rechterflank van Ajax. Ché Nunnely plaatste de bal prima in de zestien, waardoor Kaj Sierhuis met een volley laag kon binnenschieten.

BotsingHet was slechts een paar minuten later toen MVV de volgende tegenslag kreeg. Shermar Martina, al eerder in de wedstrijd betrokken bij een botsing, kon niet verder spelen. Dogan Golpek was zijn vervanger. In de 32ste minuut schoot Jong Ajax nog tegen de paal. De mogelijkheid kwam uit een hoekschop, al leek de inzet meer toeval dat een gerichte doelpoging.

Nog geen twee minuten later verkwistten de Ajacieden opnieuw een kans. Achtereenvolgens Dani de Wit en Sierhuis kopten op doel, maar prima keeperswerk van doelman Michael Verrips voorkwam een grotere achterstand voor de thuisploeg, ondanks dat Jong Ajax verreweg beter was.

Die grotere voorsprong volgde in de tweede helft. Sierhuis maakte een echte spitsengoal en een kwartier voor tijd schoot Zian Flemming schitterend de 0-3 binnen. Flemming scoorde twee minuten voor tijd zijn tweede en maakte zo de afstraffing compleet. MVV maakte geen enkele aanspraak op een punt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee