Lanaken boos op Maastricht over aanbieden parkeerplaats

Parkeerplaats Engelse Hof in Lanaken.

Parkeerplaats Engelse Hof in Lanaken. © Jeffrey Gaens

De Facebookpost van MaastrichtBereikbaar

De Facebookpost van MaastrichtBereikbaar© Facebook

thumbnail: Parkeerplaats Engelse Hof in Lanaken.
thumbnail: De Facebookpost van MaastrichtBereikbaar

In Lanaken zijn ze boos over een Facebookpost van MaastrichtBereikbaar. In het bericht werd opgeroepen tot gratis parkeren in Lanaken en dan verder te reizen met de bus naar Maastricht. Volgens schepen Christel Gorissen was dit niet gecommuniceerd. Het bericht is intussen verwijderd.

Redactie

MaastrichtBereikbaar postte woensdagmiddag op Facebook: “Shoppen in Maastricht? Vermijd verkeershinder en parkeer aan de westkant van de Maas. Of parkeer gratis aan de Engelse Hof in Lanaken en reis goedkoop verder met de bus.”

VerrastSchepen Christel Gorissen reageerde verrast: “Hierover ben ik niet ingelicht. Dit is niet netjes van Maastricht. Ik begrijp wel dat zij zich de grote stad voelen en ons zien als kleine gemeente, maar je moet elkaar toch respecteren. Er zijn nog andere dossiers waarin we te weinig horen van Maastricht. In de gemeenteraad heb ik al beloofd om in januari een overleg met de gemeente Maastricht te plannen over hun mobiliteitsbeleid én hun communicatie. Want dat moet echt beter.”

BurenOok burgemeester Marino Keulen van Lanaken is boos: “Zo ga je niet met buren om. Dit valt slecht en is niet voor herhaling vatbaar. Volgende week gaat er een brief naar de Maastrichtse collega’s. In de zomer hebben we inderdaad de Engelse Hof een weekend aangeboden als alternatief om te parkeren omdat er een verkeersinfarct dreigde met de werken aan de Noorderbrug. Eén weekend, hebben we toen toegezegd. Niet meer.” Keulen benadrukt ook dat er in andere dossiers weinig communicatie vanuit Maastricht is.”

GevoeligPeter Debets, woordvoerder Maastricht, wil de Facebookpost nuanceren. “We hadden tijdens de afsluiting van de Noorderbrug de toestemming om bezoekers te verwijzen naar het parkeerterrein Engels Hof. Daar zijn we Lanaken ook dankbaar voor. De afspraak was dat dit terughoudend zou gecommuniceerd worden. Op Facebook is dit nu anders gebeurd. We begrijpen dat het gevoellig ligt, maar staan als Maastricht zeker open voor overleg. Het moet een win-win situatie zijn voor beide gemeenten.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee