Hoger beroep in zaak saunaclub Yin Yang

De inval van politie en justitie bij saunaclub YinYang.

De inval van politie en justitie bij saunaclub YinYang.© John Peters

Burgemeester Rianne Donders van Roermond gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank over saunaclub Yin Yang in haar gemeente.

ANP

Dat liet haar woordvoerder zaterdag weten nadat de rechtbank eerder deze week een door de burgemeester verordonneerde sluiting van de seksclub naar de prullenbak had verwezen.

DrugshandelDonders kondigde de sluiting van de seksclub aan na een grote politie-inval op 26 november 2016 waarbij 6,92 gram harddrugs in auto's en kastjes van klanten werden gevonden. Volgens Donders maakt de seksclub zich schuldig aan drugshandel. Daartegen ging Yin Yang met succes in beroep.

Lees ook: Saunaclub Yin Yang mag ondanks drugsvondst open blijven

Niet bewezenVolgens de rechtbank zitten er onvolledigheden in het politieonderzoek en kan drugshandel niet bewezen worden. Zo is niet duidelijk in welke kastjes of auto's de drugs zouden zijn gevonden.

Alles bij elkaar genomen kon de burgemeester dan ook geen gebruik maken van haar bevoegdheid om de seksclub te sluiten, vindt de rechtbank.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee