Veertig boetes uitgedeeld tijdens politiecontrole op N277

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© ANP Xtra

De politie heeft vrijdag veertig boetes uitgedeeld. Op een parkeerplaats aan de Kleefsedijk (N277) in Sevenum werden tussen twee uur ’s middag en elf uur ’s avond 180 voertuigen gecontroleerd.

Redactie

De controle werd gehouden door onder meer de verkeerspolitie, de vreemdelingenpolitie, de douane en de Koninklijke Marechaussee.VerlichtingDe meeste boetes waren er voor rijden met defecte verlichting. Dat waren er in totaal vijftien. Daarnaast werd een persoon betrapt op bellen tijdens het rijden. Een bestuurder is aangehouden omdat hij met drugs achter het stuur zat en een vreemdeling werd aangehouden omdat hij al tien jaar illegaal in Nederland verbleef.

Een andere persoon had nog tien boetes opgestaan die hij ter plaatse contant afrekende. De Belastingdienst legde daarnaast beslag op 61.000 euro. Hiervan werd 26.000 euro meteen voldaan en er werden twee auto`s in beslag genomen.

UitlaatDe overige bekeuringen waren voor geen gasdichte uitlaat, spookrijden, gladde banden, losse accu, het niet kunnen tonen van een rijbewijs, overmatige verlichting, overschrijding lengte, omtrekmarkering, rijden zonder of met verkeerde chauffeurskaart.

Een chauffeur kreeg een rijverbod van elf uur omdat hij de hele week geen negen uur rust had genomen en er was 44.000 euro boete aan een werkgever omdat hij onvoldoende toezicht had gehouden op de tachograaf.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee