Born weer zelfstandig: haalbaar of luchtkasteel?

© Streetview

Er komt mogelijk een actiecomité dat Born wil afscheiden van de fusiegemeente Sittard-Geleen.

Erwin Schmidt

Piet van Meel uit Holtum wil weten of daar voldoende belangstelling voor is. Hij belegt hiervoor een bijeenkomst op 9 januari om 20:00 uur in het Gemeenschapshuis Born.

BijvalVan Meel zegt dat hij veel bijval gekregen na een oproep in huis-aan-huisbladen. Volgens hem staat de leefbaarheid onder druk in de dorpen van de fusiestad door de uitbreiding van industrie. Dat terwijl het stadsbestuur van Sittard-Geleen volgens hem alleen lijkt te investeren in het centrum van Sittard.

DruppelDe op termijn dreigende sluiting van zwembad Het Anker in Buchten, is wat hem betreft de druppel. Hij wil peilen of er voldoende animo is om een actiecomité op te richten voor op zijn minst een zelfstandiger positie van Born en omstreken binnen de fusiegemeente.De voormalige gemeente Born werd in 2001 meegenomen in de samenvoeging van Sittard en Geleen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee