BFC weer sterkste in derby tegen Venlo

© iStock

Smezo/BFC heeft in de eredivisie zaterdagavond weer de Limburgse derby van Cabooter HandbaL Venlo gewonnen. In Venlo werd het 31-29 voor de gasten uit Zuid-Limburg.

Ingrid Lemmens

Na een gelijkopgaande beginfase was het BFC dat halverwege de eerste helft een paar doelpunten (7-12) kon uitlopen. Maar net als in het eerste duel in Beek wist de thuisploeg zich terug te knokken. Bij rust was het verschil twee: 14-16.

SpannendIn de tweede helft ontspon een spannend duel. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning. Het verschil werd nooit groter dan twee in het voordeel van BFC. Venlo maakte de aansluitingstreffer, maar kon niet op voorsprong komen.

TactischEen tactische zet in de slotfase van trainer Eric Eussen om met zeven veldspelers te gaan spelen en de keeper naast de kant te laten, was succesvol. Maar in de laatste minuut eindigde de bal van Niek Kuik op de paal waardoor BFC in de tegenaanval kon scoren en de punten mee naar Beek gingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee