Kans op gladheid: sneeuw en ijzel in Limburg

© Fotolia

Pas op als je de weg op gaat. Het kan zondag in delen van Limburg glad zijn door ijzel of (natte) sneeuw. Het KNMI heeft een code geel afgegeven.

Redactie

De kans op gladheid is het grootst op bruggen en viaducten, waarschuwt het KNMI. Zaterdagavond zijn strooiwagens de weg op gegaan vanwege de gladheid. Winterse buienZondag valt er plaatselijk nog wat neerslag. Bovendien vriest het nog licht en heeft de neerslag soms een winters karakter, vandaar de waarschuwing voor gladheid. Omdat de vorstgrens zich langzaam zuidoostwaarts verplaatst zal de neerslag daar in de loop van de ochtend overgaan in regen.IjsdagIn grote delen van Nederland kwam het kwik zaterdag niet boven nul graden uit, waarmee het volgens Weeronline de eerste officiële regionale ijsdag was. In het midden, zuiden en oosten lag de maximumtemperatuur op grote schaal onder het vriespunt. Wanneer het 24 uur lang vriest, is sprake van een ijsdag. In De Bilt kwam de temperatuur wel boven de nul graden, waardoor het geen landelijke ijsdag was.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee