Bewusteloze vrouw gereanimeerd na felle brand in appartementencomplex

© weertdegekste

In de nacht van zaterdag op zondag is een vrouw zwaargewond geraakt bij een woningbrand in Weert.

Redactie

Bewoners van het appartementencomplex aan de Graafschap Hornelaan hadden volgens lokale nieuwssite Weertdegekste een sterke brandlucht waargenomen. Ze wisten niet waar de brandlucht vandaan kwam en waarschuwden de brandweer.ReanimerenBij een woning op de tweede etage kwam rook naar buiten. De brandweerlieden haasten zich naar binnen en wisten een bewusteloze vrouw uit het appartement te redden. Eenmaal buiten moest de vrouw, die veel rook had ingeademd, gereanimeerd worden. Het slachtoffer is vervolgens met spoed overgebracht naar het naastgelegen ziekenhuis.

Felle brandDe brand was ontstaan in de keuken en is vermoedelijk door het gebrek aan zuurstof vanzelf gedoofd. Volgens de lokale nieuwssite was het een korte maar felle brand. De keuken was zwartgeblakerd.

Geëvacueerd De bewoners van de omliggende appartementen zijn door de politie geëvacueerd en opgevangen in het ziekenhuis.De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee