Vrouw komt om het leven na felle woningbrand in Weert

© weertdegekste

De bewoonster van een appartement in Weert waar zaterdagnacht brand uitbrak, is zondag overleden aan haar verwondingen.

Redactie

Bewoners van het appartementencomplex aan de Graafschap Hornelaan hadden een sterke brandlucht waargenomen. Ze wisten niet waar de brandlucht vandaan kwam en waarschuwden de hulpdiensten.ReanimerenBij een woning op de tweede etage kwam rook naar buiten. De brandweerlieden haasten zich naar binnen en wisten een bewusteloze vrouw uit het appartement te redden. Eenmaal buiten moest de vrouw, die veel rook had ingeademd, gereanimeerd worden. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Felle brandDe brand was ontstaan in de keuken en is vermoedelijk door het gebrek aan zuurstof vanzelf gedoofd. Het was een korte, maar felle brand. De keuken was zwartgeblakerd.

Geëvacueerd De bewoners van de omliggende appartementen zijn door de politie geëvacueerd en opgevangen in het ziekenhuis.De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee