Fel bekritiseerde toerisme-directeur weg

Ilse Lenders (rechts)

Ilse Lenders (rechts)© WijLimburg

Directeur Ilse Lenders is weg bij Leisure Port, dat het toerisme moet bevorderen in Noord-Limburg.

Redactie

Lenders lag onder vuur omdat de gemeenten twijfelden of zij van harte mee wilde werken aan een veranderingsproces.

TegenstrijdigVolgens president-commissaris Jan van Schaik van Leisure Port is directeur Ilse Lenders uit eigen beweging opgestapt. Wethouder Paul Sanders van Peel en Maas zegt dat het contract met Lenders is beëindigd. Lenders is niet voor commentaar bereikbaar.BijzonderDe timing is hoe dan ook opmerkelijk. Op de dag dat de acht gemeenten in Noord- en Midden-Limburg bij elkaar kwamen om over de ongewisse toekomst van Leisure Port te praten, afgelopen donderdag, had Lenders haar laatste werkdag.

De gemeenten, van Mook en Middelaar tot Leudal, uitten een halfjaar geleden forse kritiek op de organisatie die het toerisme in de regio moet bevorderen. Het toekomstplan van Leisure Port, bekend van de website liefdevoorlimburg.nl, is onder de maat en draagt niet bij aan het doel dat de regio stelt: meer toeristen die meer uitgeven. De gemeenten stelden de organisatie onder toezicht en eisten van de directeur ‘volledig commitment’. De indruk bestond dat zij niet "van harte” meewerkt, zei wethouder Sanders toen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee