Knokkend VVV niet opgewassen tegen AZ

Broers Mats (L) en Ralf Seuntjens.

Broers Mats (L) en Ralf Seuntjens.© ANP Pro Shots

© De Limburger/Laurens Eggen

thumbnail: Broers Mats (L) en Ralf Seuntjens.
thumbnail:

VVV heeft het duel tegen AZ mede door een eigen goal van Ralf Seuntjens met 0-2 verloren. Een uiterst zure nederlaag, want VVV kreeg volop kansen om te scoren.

Hans Straus

De AZ-achterhoede begon uiterst zwak aan het duel met VVV. Vooral Pantelis Hatzidiakos had een off-day. Hij liet Torino Hunte tot twee keer toe met de bal wegglippen. De speersnelle aanvaller wist zich geen raad met de cadeautjes van zijn bewaker. Marco Bizot kon beide inzetten met relatief gemak pakken. Ook Ralf Seuntjens en Vito van Crooij kregen kansen namens VVV maar scoorden niet. AZ groeitAZ kreeg daardoor de kans in de wedstrijd te groeien. Thomas Ouwejan had eigeblijk twee keer moeten scoren maar vond Delano van Crooij op zijn weg. De Venlose doelman debuteerde - vanwege ziekte bij Lars Unnerstall - in de eredivisie en keepte in de eerste helft uitstekend.NachtmerrieIn de tweede helft een nachtmerrie voor het strijdende VVV, na 74 minuten vechten voor een gelijkspel was het nota bene Ralf Seuntjens die bij een corner van AZ in het eigen doel kopte. De goal van Hatzadiakos, de verdediger die in de eerste helft zo opzichtig blunderde, scoorde de 0-2 voor zijn team in de 84ste minuut. Maurice Steijn bracht na de 0-1 en de 0-2 nog extra aanvallers met Johnatan Opoku en Etienne Amenyido. Opoku was dichtbij een treffer, maar vond Marco Bizot, de AZ doelman op zijn weg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee