Veerkracht bezorgt Roda kostbare overwinning

Print

Livio Milts juicht na zijn treffer. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Met een grote dosis veerkracht na een achterstand heeft Roda JC weer een teken van leven gegeven.

De Kerkradenaren pakten zondagmiddag in eigen huis tegen Heerenveen een kostbare overwinning (2-1) en verlieten de laatste plaats.

Lichtzinnig
Het was een klein wonder dat het na zo’n twintig minuten spelen nog steeds 0-0 stond in het zeer matig gevulde Parkstad Limburg Stadion (10.482 toeschouwers). Zowel Heerenveen (Vlap) als Roda (Schahin) kreeg een riante kans om de score te openen, maar beide spelers faalden op een identieke manier door de bal voorlangs te schieten. De Kerkradenaren, met Rosheuvel en Dijkhuizen terug in de ploeg, probeerden de dominerende Friezen via counters pijn te doen, maar te vaak werden die te lichtzinnig uitgespeeld.

Oog van de naald
Roda zakte gedurende de eerste helft steeds verder weg. Doelman Jurjus werd geregeld getest via schoten uit de tweede lijn, maar Heerenveen kon het overwicht niet verzilveren. De thuisploeg kroop op slag van rust bij weer een Friese aanval door het oog van de naald en kon daardoor zonder kleerscheuren naar de kleedkamer.

Apatisch
In de tweede helft leek eindelijk wat meer beleving op de tribunes te komen, maar het stadion viel weer stil toen Heerenveen in de zestigste minuut hard toesloeg. De Roda-defensie keek apathisch toe hoe de Friezen een zaalvoetbalcombinatie via spits Veerman tot een doelpunt promoveerden: 0-1.

Opleving
Tien minuten later deed Roda eindelijk iets terug. Schahin maakte zijn povere optreden goed met een rake kopbal (1-1), maar provoceerde de eigen fans door het vingertje op de mond te leggen. De Koempeltribune reageerde met 'Schahin, rot op'. Engels kreeg vervolgens een enorme kans, maar kogelde de bal veel te wild over. Invaller Livio Milts bekroonde de Kerkraadse opleving vlak voor tijd alsnog: 2-1.