Uitgefloten Schahin: ‘We speelden tegen onze eigen twaalfde man’

© De Limburger/Ermindo Armino

Dani Schahin maakte zondag na weken eindelijk weer eens doelpunt voor Roda, maar toch ging het na de wedstrijd tegen Heerenveen (2-1) vooral ergens anders over.

Roel Wiche

De Duitse spits werd tijdens de wedstrijd door het Roda-publiek uitgefloten en zocht na zijn doelpunt de confrontatie met de fans. Schahin kopte na 70 minuten de gelijkmaker binnen, maar weigerde vervolgens de te juichen. Door zijn vinger op zijn mond te leggen, maakte hij duidelijk niet gediend te zijn van de fluitconcerten.

SteunEen statement in het belang van de hele ploeg, zo omschreef Schahin na afloop het provocerende gebaar. "Dit was mijn manier om het voor onze ploeg op te nemen. We worden vanaf het begin uitgefloten, we spelen tegen twaalf man, en dat in een thuiswedstrijd. We hebben in onze zware strijd juist steun nodig."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

HumbaNa aandringen van ploeggenoten besloot de Duitse spits na afloop van de wedstrijd alsnog mee te doen aan de traditionele Humba, de overwinningsdans na afloop. Hij kwam echter niet naar voren, zoals de andere doelpuntenmaker, Livio Milts.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee