Lichamen twee van drie op Noordzee vermiste vissers gevonden

Boten van de reddingmaatschappij zijn op zoek naar drie vermiste sportvissers.

Boten van de reddingmaatschappij zijn op zoek naar drie vermiste sportvissers.© ANP/Provicom

Reddingsdiensten hebben de lichamen van twee van de drie opvarenden van een vissersboot gevonden.

ANP

Dat meldt de Kustwacht.

WrakZondagochtend werd de vijf meter lange boot waarop drie mannen van 51 jaar, 79 jaar en 67 jaar uit Heeze (Noord-Brabant) waren uitgevaren al gevonden bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het wrak lag op z'n kop aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis in de Oosterscheldekering. Volgens Omroep Brabant gaat het om een vader (de 79-jarige), zijn zoon (de man van 51) en een vriend (de 67-jarige).

AangespoeldHet eerste slachtoffer, de 51-jarige, werd aan het begin van de middag gevonden. Zijn lichaam spoelde aan in de Mattenhaven op het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het lichaam van het tweede slachtoffer werd aangetroffen in de boot die zondag aan het einde van de middag was geborgen. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld, aldus de politie. Naar de derde opvarende en laatste vermiste sportvisser wordt nog gezocht.

Het drietal vertrok zaterdagochtend rond 11.00 uur in dichte mist met de kleine witte vissersboot vanaf Neeltje Jans. Toen ze in de avond niet waren teruggekeerd sloegen familieleden alarm en werd een zoektocht op touw gezet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee