Lieke Martens maakt geen kans op titel ‘Sportvrouw van het jaar’

© AFP/John Thys

Lieke Martens is niet langer in de race voor de titel 'Sportvrouw van het jaar'.

Redactie

De voetbalster uit Nieuw Bergen zit niet bij de laatste drie genomineerden voor de Jaap Eden-award, zo maakte sportkoepel NOC*NSF zondagmiddag bekend. De prijs gaat op 19 december naar wielrenster Anna van der Breggen, atlete Dafne Schippers of zeilster Marit Bouwmeester.

TopjaarDat Lieke Martens niet tot de drie kanshebbers behoort, is opmerkelijk. De voetbalster beleefde een sportief topjaar. Ze werd Europees kampioen voetbal met de Oranjevrouwen en verkozen tot beste speelster van dat toernooi, Europa en de wereld. Daarnaast versierde ze een transfer naar FC Barcelona.

OranjevrouwenOverigens kan Martens wel nog een andere prijs in de wacht slepen. De Oranjevrouwen zijn als ploeg namelijk wel genomineerd voor een prijs. In die categorie nemen ze het op tegen het nationale mannenhockeyteam en de aflossingsploeg van de shorttrackmannen.

Dumoulin en VerstappenBij de mannen dingen er wel twee Limburgers mee naar een trofee; Tom Dumoulin en Max Verstappen zijn samen met schaatser Sven Kramer genomineerd voor een award.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee