Leon Vlemmings alweer ontslagen bij zieltogend Go Ahead

© Erwin Spek

Leon Vlemmings is ontslagen door Go Ahead Eagles. De slechte resultaten van de club uit Deventer zijn de trainer fataal geworden.

Redactie

De 47-jarige trainer haalde slechts één punt uit de laatste vijf wedstrijden. De Eagles staan op een teleurstellende veertiende plek in de Jupiler League.

Kansloze nederlaagVlemmings slaagde er maar niet in het tij te keren; het spel werd de afgelopen weken zelfs zienderogen minder bij de mentaal geknakte Deventer ploeg. Toch bleven de spelers de laatste weken hardop hun vertrouwen uitspreken in hun coach, die nu toch het veld moet ruimen. Na de kansloze nederlaag bij FC Den Bosch van afgelopen vrijdag werd zijn positie onhoudbaar.

RodaMet het ontslag komt er na bijna zeven maanden alweer een einde aan Vlemmings' periode bij Go Ahead. Het is niet voor het eerst dat de oud-voetballer ergens vroegtijdig vertrekt. Zo was Vlemmings eerder een klein jaar actief als technisch manager bij Roda JC, maar stapte hij in mei 2014 op nadat de door hem aangestelde trainer Jon Dahl Tomasson werd ontslagen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee