Voormalig pastoor Dogge op 75-jarige leeftijd overleden

© De Limburger/Arnaud Nilwik

Pastoor Con Dogge is dit weekend op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer dertig jaar werkzaam in de Kerkraadse wijk Heilust.

Marcel de Veen

Dogge werd geboren in Vlissingen. Als knulletje van tien jaar maakte hij in 1953 de watersnoodramp mee, waarbij in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari in Zeeland en Noord-Brabant 1836 mensen verdronken.

1984Na zijn wijding tot priester werd hij in 1984 benoemd in de parochie Heilust. Daar bleef hij werkzaam tot 2014, toen de kerk Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de eredienst werd onttrokken. Ook was hij assistent-pastoor in de parochies Spekholzerheide, Terwinselen, Gracht en Kaalheide.

OvervalDogge kwam in 2011 landelijk in het nieuws toen hij werd overvallen door twee gemaskerde mannen. Die dwongen hem de kluis in de pastorie te openen. Ze gingen ervan door met een buit van 1300 euro. De zielenherder kreeg naar aanleiding van deze gebeurtenis honderden steunbetuigingen in de vorm van brieven en bloemen. Ook haalde hij diverse nieuwsuitzendingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee