Voormalig pastoor Dogge op 75-jarige leeftijd overleden

Print
Voormalig pastoor Dogge op 75-jarige leeftijd overleden

Afbeelding: De Limburger/Arnaud Nilwik

Kerkrade - Pastoor Con Dogge is dit weekend op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer dertig jaar werkzaam in de Kerkraadse wijk Heilust.

Dogge werd geboren in Vlissingen. Als knulletje van tien jaar maakte hij in 1953 de watersnoodramp mee, waarbij in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari in Zeeland en Noord-Brabant 1836 mensen verdronken.

1984
Na zijn wijding tot priester werd hij in 1984 benoemd in de parochie Heilust. Daar bleef hij werkzaam tot 2014, toen de kerk Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de eredienst werd onttrokken. Ook was hij assistent-pastoor in de parochies Spekholzerheide, Terwinselen, Gracht en Kaalheide.

Overval
Dogge kwam in 2011 landelijk in het nieuws toen hij werd overvallen door twee gemaskerde mannen. Die dwongen hem de kluis in de pastorie te openen. Ze gingen ervan door met een buit van 1300 euro. De zielenherder kreeg naar aanleiding van deze gebeurtenis honderden steunbetuigingen in de vorm van brieven en bloemen. Ook haalde hij diverse nieuwsuitzendingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen